Publicaties

Beste lezer, hieronder vindt u een overzicht van publicaties, die door Adriaen Ghys vzw worden verdeeld.
Sommige hiervan werden door onze leden en sympathisanten geschreven.

Als u graag in het bezit wil komen van een van deze uitgiften, kan u ons mailen op adriaen.ghys@vosselaar.be.
Na bevestiging kan u uw bestelling dan ophalen op elke eerste maandag van de maand (uitgezonderd juli en augustus) tussen 19.00 uur en 20.00 uur in ons lokaal in de Pastoor Woestenborghslaan 2, 2350 Vosselaar.
Indien u wenst, kunnen wij uw bestelling ook per post verzenden tegen een toeslag van € 10,00 per publicatie.

TITEL INHOUD JAAR PRIJS AUTEUR(S)

Nieuwsbrieven band 4

In navolging van de eerder verschenen bundels in 2008, 2011 en 2014, stellen we nu de verzameling van onze Nieuwsbrieven van de nummers 41 tot 50 ter beschikking.
De inhoud van de artikels is zeer gevarieerd, maar verschaft, onveranderd, informatie over personen, organisaties, leefomstandigheden, gewoontes en activiteiten die, wanneer we ze niet te boek stellen, uit ons collectief geheugen dreigen te verdwijnen.

2016 10,00 EURO Diverse

Nieuwsbrieven Band 3

In navolging van de eerder verschenen bundels in 2008 en 2011, stellen we nu de verzameling van onze Nieuwsbrieven van de nummers 31 tot 40 ter beschikking. De inhoud van de artikels is zeer gevarieerd, maar verschaft, onveranderd, informatie over personen, organisaties, leefomstandigheden, gewoontes en activiteiten die, wanneer we ze niet te boek stellen, uit ons collectief geheugen dreigen te verdwijnen.

2014 10,00 EURO Diverse

De Groote Oorlog in een klein dorp

Hoe zou het Vosselaar vergaan zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog?
Met die vraag startte het bestuur van Adriaen Ghys in 2011 een zoektocht naar het oorlogsverleden van ons dorp.
Wat volgde was een intensief speuren naar alle mogelijke informatie over WOI.

2014 12,00 EURO Adriaen Ghys vzw

Het Hof van Vosselaar

Het Hof van Vosselaar, gelegen in de Vlaamse Noorderkempen, was eerst een pastorij, later een buitengoed. Het boek illustreert de geschiedenis van de Middeleeuwen tot nu met unieke foto's en historische kaarten.
Een "must-have" voor geïnteresseerden in het volksleven van Beerse en Vosselaar, de Kempense ontwikkelingsgeschiedenis, de regionale bouwkunst, het religieus erfgoed en de tuin- en landschapsarchitectuur!
Het betreft een historisch onderzoek dat in Vosselaar zijn gelijke niet kent.

2013 29,00 EURO Leo Vermeulen, Jan Bleys, Jas Bijnen - Fotografie: James Van Leuven

Nieuwsbrieven Band 2

In december 2008 werd het initiatief genomen om de eerste twintig Nieuwsbrieven van onze Heemkring Adriaen Ghys te bundelen. Op die manier slaagden we erin verschillende aspecten van ons materieel en immaterieel, van ons natuurlijk en cultureel erfgoed in één volume aan te bieden. De bundel was erg in trek en werd zeer gewaardeerd. Reden om een tweede bundel samen te stellen, nu met de Nieuwsbrieven van 21 tot en met 30.

2011 10,00 EURO Diverse

Nieuwsbrieven Band 1

In November 2003 verscheen de eerste Nieuwsbrief. Hij kwam tot stand nadat de al vroeger bestaande heemkundige kring Adriaen Ghys nieuw leven was ingeblazen. De initiatiefnemers stelden zich tot doel aan te sluiten bij een lange traditie van geschiedkundig geïnspireerde artikels die waren gepubliceerd in het niet meer bestaande maandblad 't Konijnenbergske. Vijf jaar later kon de twintigste Nieuwsbrief afgedrukt worden. Dit ronde getal betekende voor het bestuur een aanleiding om alle edities tot één geheel te bundelen.

2008 10,00 EURO Diverse